עלה גפן הוקמה בשנת 2017 על ידי השף והבעלים יונתן אלקריף, עקב פניות רבות לשף בבקשה לאירועים שונים מצד קהל אזורי ומצד לקוחות שעבד איתם בעבר.
בחודשי הפעילות הראשונים התעסקנו בעיקר בהתאמה אישית לכל לקוח, וכשהפעילות הלכה וגדלה החלטנו לבנות קונספט בוטיקי איכותי וייחודי ששם דגש על איכות המוצר, איכות חומרי הגלם, איכות הביצוע ואיכות השירות מה שנותן תוצאה סופית ייחודית איכותית ושונה.
כיום הקייטרינג שם דגש על סגנון בוטיקי ולא מתועש, בחירת חומרי גלם מקומיים איכותיים וייחודיים, שיכולים לתת לנו תוצאה לא פחות ממעולה, בחירת גבינות טריות ממחלבות מקומיות, דגים טריים, שמן זית איכותי, ירקות טריים שאנו בוחרים בקפידה וכמובן הקפדת ביצוע ע”י טבחים ואנשי מקצוע איכותיים.
בקונספט הקולינארי שלנו אנו רוצים לתת מענה לאנשים שאוהבים אוכל מעולה, שנראה טוב, טרי וצבעוני להפוך את האירוע/ אירוח שלהם לאירוע קולינארי שיהפוך לשיחת השבוע בין הקהל שהיה נוכח באירוע לבין הקהל שראה ושמע.
מטרתנו היא להפוך את האירוע שלכם למיוחד ובלתי נשכח, ומתוך ניסיון זה אכן קורה, אנשים לא שוכחים את האירועים שהיינו נוכחים בהם. התפריט העשיר שלנו, מאפשר לכם להרכיב את האירוע הקולינארי שלכם בדיוק כמו שחלמתם.
בתפריט קיימות אופציות למגשי אירוח שונים, מאפים מיוחדים, סלטים טריים ומגוונים, פסטות ומגוון מנות חמות ייחודיות שלנו, מגוון כריכונים, קינוחים אישיים וביתיים ואפילו כנאפה! כמובן שקיימות האופציות להפקיד את כל האירוע בידינו, האוכל, הלוגיסטיקה, השתייה והקינוחים. אתם כאמור באים כמו אורחים והולכים כמו אורחים.
בגיל צעיר יונתן החל לעבוד במטבח במלון מפואר בעל 5 כוכבים בירושלים, משם המשיך לצבא ושירת בתור טבח בבסיס צאלים המאכיל אלפי חיילים בכל יום, במהלך השירות הצבאי היה משלב עם עבודה במלון.
כאשר השתחרר מצה”ל למד טבחות באופן יסודי והחל לעבוד במסעדת שף יוקרתית בירושלים, לאחר זמן מה החליט יונתן למנף את עצמו מקצועית ולעבוד בלב תל אביב במסעדת שף שממוקמת במלון יוקרה בתל אביב, משם רק המשיך ומינף את עצמו לעבוד במסעדות עם שפים מוכרים ומוערכים, בין היתר עבד בכנסת ישראל בתור שף V.I.P בישל לרוה”מ, לשרים ולמשלחות בכירים.
בהמשך הדרך יונתן היה שף ראשי של אולמות אירועים נחשבים, חברות קייטרינג מהגדולות והאיכותיות שקיימות בשוק ולמד את עולם האירועים והאירוח ברמות הכי גבוהות.
יונתן עסק במקביל בליווי ופתיחה של מספר מסעדות, אולמות וקייטרינגים באיזור בית שמש וירושלים, בין היתר בנה להם תפריטים, בנה צוותים, שיטות עבודה והתנהלות במטבח מבחינה תפעולית וכלכלית.
במהלך הקריירה יונתן השתתף בתחרויות ארציות ובינלאומיות וקטף תארים רבים בתחרויות אלו, בשנת 2013 נבחר ל”שף השנה” בתחרות השפים שהתקיימה בגני התערוכה, בשנת 2018 זכה במקום הראשון בתחרות מטעם איגוד השפים הארצית. השתתף בתחרויות אישיות במדינות שונות והביא מדליות זהב וגביעים רבים.
כיום יונתן הוא שף ובעלים של קייטרינג לאירועים “עלה גפן” אשר מציע מגוון אפשרויות ופתרונות לאירועים ולאירוח, בין אם מגשי אירוח, בניית קונספטים לאירועים ע”פ דרישת הלקוח, התפריטים וההגשה משתנים בין דרישת לקוחות והשמיים הם הגבול.
השאר פרטים בטופס ואנחנו כבר נדאג לך לאירוע מושלם
השאר פרטים בטופס ואנחנו כבר נדאג לך לאירוח מושלם